stackingfunctions logo

Felhívás!

 

Kedves régi- és új Ismerőseink, valamint számunkra még ismeretlen, de a permakultúra alapjait már ismerő leendő Barátaink!

 

Haladó hétvégi permakultúra tanfolyamot rendezünk 2016. április 15-17.-ei hétvégén. A program témája: "Tervezzük meg egy, a 2016. szeptember 14. és október 2. között tartandó, kb 30 fős rendezvénynek, a helyszínt és a folyamatokat". Hmm... hint, hint.... nem tudom hallottál-e már róla, hogy egy rég várt, alacsony költségvetésű PDC-t (Permaculture Design Course) szervezünk 2016 őszére Magyarországra, oda, ahol a Tisza és a Körös találkozik.

 

Háttér infó:

A magyarországi PDC szervezése már évek óta formálódik. Lépésről lépésre, szépen, lassan, de biztosan, úgy, ahogy az a permakultúrához illik.

  • Az utóbbi években egyre több társunk végezte el a PDC tanfolyamot valahol külföldön. Többen közülük, több hétvégi bevezető tanfolyamot is tartottunk az elmúlt években ... Ezeket sokan elvégeztétek, lelkesek voltatok, és távozáskor elindultatok a világot megváltani. Mi meg azt ígértük, hogy rajta leszünk, hogy legyen folytatás.
  • Létrejött egy internetes közösség, akik tisztelettel és szeretettel segítik egymást. Sokan a tagok közül már nem csak az interneten ismerik egymást, hanem nagyon jó személyes kapcsolatok is szövődtek köztük.
  • Három büszke ifjú (akkor még két testben) továbblépett és elvégzett egy permakultúra oktatói tanfolyamot, ahol Rakesh Rootsman Rak személyében mentorukra is találtak.
  • A hármas egyike (nem sokkal azután, hogy már három testben voltak) útnak indult Bulgáriába és co-tanított a mentorral egy két hetes tanfolyamot. Itt sok inspirációt és új technikát kapott arra, hogyan lehet lehúzni a leplet a "Kertészkedésnek álcázott Forradalomról" - pl. tervezés strukturálása, segédeszközei, vagy folyamata tervezes2
  • Mára pedig eljutottunk oda, hogy ez a kis csapat, egy adag lelkes önkéntessel nekivágoott a feladatnak, és elkezdtük a PDC szervezését.
  • Most pedig téged hívunk, legyél részese te is.

 

Akiket várunk:

Olyan embereket várunk, akik már vagy résztvettek egy bevezető permakultúrás hétvégén és ismerik a permakultúra etikai alapjait, vagy ezt az ismeretet már valahol máshol megszerezték. (Az idő rövidsége és a téma komplexitása miatt nem sajnos lesz lehetőségünk az általános permakultúrás koncepciók mély részletezésére.)

 

Amit kapsz, ha eljössz:

Betekintést a szisztematikus permakultúrás tervezésbe, ahol végre nem az a lényeg, hogy van-e keréktavad és fűszerspirálod, hanem az, hogy hol vannak és miként szolgálják/használják a rendszer többi elemét. Ehhez a tipusú tervezéshez segítségünkre lesz egy toolbox-ra (eszközláda) is, így azt is megkapod már az elején. Ezen kívül lesz még jó hangulat, jó társaság, és reméljük, hogy jó idő is...

 

Tervezett program:

 2016 apr Szentes program

 

Étkezés:

Batyus étkezés. Hozz magaddal finom, jó minőségű, lehetőleg házi készítésű élelmet, amit kirakunk a közös asztalra és megvendégeljük vele egymást. 2 vacsora, 2 reggeli, 2 ebéd.

Az egyszerűség érdekében nem fogunk főzni. Tea, kávé, és tiszta ivóvíz viszont lesz.

 

Szállás:

Valószínűleg nomád sátor tábor a helyszínen. Pár extra sátrunk van, de ha tudsz, hozz magadal. Hálózsákunk nincs extra, ezért azt hozz magaddal mindenképpen.

Rossz idő esetén megpróbálunk a városban keresni szállást.

 

Költségek:

Több féle lehetőség van:

- Besegítesz a PDC-t előkészítő munkálatokba és 1 nap munkát adsz 1 nap oktatásért cserébe.

- Kifizeted a 12.572 HUF részvételi díjat.

- Ha más ajánlatod van, azt tudatod velünk.

 

Jelentkezés:

https://goo.gl/N98Yff

 

Kérdésésed van?

Írj emailt Krisztának - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.