stackingfunctions logo

umd cs

Iskola

Számítástechnika (B.S. in Computer Science) diplomámat 2005-ben szereztem a University of Maryland-en, az Egyesült Államokban. (megj.: a számítástechnika szak az egyetemen ekkor az országos 13. hellyel büszkélkedhetett)

Tanulmányaim során több programozási nyelvet is megismertem (mint pl. C, C++, Java, Perl, Bash, stb..). Részletesen tanultam: diszkrét struktúrákról, algoritmusokról, a számítógép felépítéséről, adat struktúrákról, számítógép- és hálózat biztonságról, valamint adatbázis tervezésről. Ezek mellett tapasztalatot szereztem valós projektmenedzsment kihívásokból is. Diplomamunkának pedig írtam egy Java robotot, ami az internetről összegyűjtötte az addigi összes foci (FIFA) világbajnokság publikusan elérhető adatait (pl: játékosok- és csapatok nevei; gólok-, sárgalapok-, kiállítások- száma és ideje; és nem utolsó sorban a mérkőzések időpontja és végeredménye). A szoftver magától futott; ellenőrízte az adatok meglétét és helyességét; ami hibát tudott, azt kijavított; majd egy XML felületen keresztül feltöltötte az adatbázisba.

  open source

Filozófia

A Maryland-i Egyetemen megfertőződtem a Szabad szoftver ideológiájával, amiből azóta sem sikerült kigyógyulnom - nem mintha szeretnék változtatni rajta! ;-)


 

Bővebben: Háttér

bi

Amit ajánlani tudok

Munkáim során sok tapasztalatot gyűjtöttem össze azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet kis- és közepes vállalkozások új Üzleti Intelligencia (BI) rendszereit hatékonyan elindítani ingyenesen elérhető Nyílt forráskódú szoftverek használatával. Ismerem a szakma legbeváltabb gyakorlatait és képes vagyok egy teljes új rendszert tervezni - kezdve a forrás adatoktól egészen a felhasználói jelentésekig. Értem a méretezéssel, a biztonsággal, és legfőképp az adat minőséggel kapcsolatos kihívásokat. Gyakorlott vagyok a metaadatok kezelésében, így képes vagyok energiámat a hatékony tervezésre fordítani a folyamatos 'tűzoltási mód' helyett. Egyaránt beszélem a felhasználó, a technikus, az üzletember, és az üzleti vezetőség nyelvét is. Eddigi munkáim bebizonyították, hogy hatékonyan tudok távmunkában is dolgozni.

Amennyiben szeretnél egy új Üzleti Intelligencia rendszert beindítani, nem szeretnél licensz díjakat fizetni, kérdésed van BI szakma bevált gyakorlatairól, vagy szívesen beszélgetnél adatminőségi kérdésekről, lépj velem kapcsolatba. Ezek a témák közel állnak a szívemhez. 

Amennyiben mélyebb belátást szeretnél nyerni a számítástechnikai ismereteimbe, azt megteheted a szakmai háttér cikk elolvasásával.

Bővebben: Üzleti intelligencia

web dev

Bemutatkozás

Webes programozásom 2004-ig nyúlik vissza, amikor elkezdtem HTML-t tanulni. Hamarosan elkezdtem CSS-sel is játszadozni, de ekkor még csak olyan weboldalakat tudtam csinálni, amik funkcionálisak voltak, de nem néztek ki jól (mondhatnám: gagyi). Egy későbbi állásom révén egy Java alkalmazás prezentációs felületét kellett programoznom - igy megtanultam HTML kódot programból generálni JSP segítségével. Ekkor készült oldalaim már egy fokkal jobban néztek ki, de még mindig nagyon sok segítslgre volt szükségem kollégáimtól, hogy professzionálisak legyenek, valamint nagyon sok időbe telt a programozásuk. Aztán 2010 körül, egy WWOOF-os önkénteskedés alatt találkoztam egy CMS rendszerrel. Egyből beleszerettem, azóta is használom, és most már tudok jól mutató, jól működő, professzionális, dinamikus, többnyelvű weboldalakat készíteni kereső optimalizálással.

Jelenleg dolgozom egy webáruház elkészítésén is, és ezen a téren is szeretzem már sok értékes tapasztalatot.

Amennyiben szükséged van egy professzionális honlapra belátható időn belül és elérhető áron lépj velem kapcsolatba.

Amennyiben szeretnéd jobban megérteni, mit tudok a számítástechnikáról, olvashatsz a számítástechnikai hátteremről is.

Bővebben: Web fejlesztés